![آتلیه کودک | آتلیه نوزاد | آتلیه بارداری](/images/no_image.png)
راز کلیدیhttps://www.digikala.com/Search/Category-digital-camer پرتره، بیش از اینکه به تنظیمات دوربین بستگی داشته باشد، ارتباط برقرار کردن و سازگاری با مدل است. اما در هنگام
عکاسی کودک، زمانی که در حال نورپردازی هستید و روی به تصویر کشیدن حالات چهره مدل تمرکز دارید، ممکن است برخی از تنظیمات را نادیده بگیرید و در نتیجه نتوانید عکسی رضایت بخش بگیرید. در این مطلب قصد داریم تنظیمات دوربینی که عکاسان
آتلیه کودکپرتره گاها می توانند آن ها را اشتباه اعمال کنند، بررسی کنیم و چگونگی تصحیح آنها را نشانتان دهیم.
1. استفاده از نقطه اتوفوکوس اشتباه
همیشه در هنگام
عکاسیپرتره کنترل انتخاب نقطه اتوفوکوس (نقطه فوکوس خودکار – AF point ) را به دست بگیرید. اگر انتخاب آن را به دوربین بسپارید، ممکن است در نقطهای که میخواهید واضح و شارپ باشد قرار نگیرد، که در
عکاسیپرتره این نقطه معمولا چشمهای مدل است.
دو راه حل در اینجا وجود دارد: استفاده از نقطه اتوفوکوس مرکزی برای قفل کردن فوکوس بر روی چشمها (یا نزدیکترین چشم به دوربین)، سپس ترکیب بندی مجدد و
عکاسییا انتخاب نقطه فوکوسی که روی چشم مدل قرار بگیرد.
راه اول معمولا سریعتر است و اکثر عکاسان پرتره آن را ترجیح میدهند، چراکه نقطه اتوفوکوس مرکزی از بیشترین حساسیت برخوردار است.
البته زمانی که با لنز واید تری (عریض تری) به فرد نزدیک میشوید، حرکت صفحه فوکوس (بُرشی از صحنه که در فوکوس است) به دلیل حرکت دوربین موجب میشود که چشمها واضح و شارپ به تصویر کشیده نشوند. به ویژه در
عکاسیپرتره که از
دیافراگمباز استفاده میشود این موضوع کاملا قابل مشاهده است.
به همین علت استفاده از نقطه اتوفوکوس خارج از مرکز روند کار شما را در طولانی مدت آسانتر میسازد.
2. استفاده از سرعت شاتر پایین
معمولا افراد زیادی در مورد سرعت شاتر به خطا میافتند. مُد تقدم دیافراگم (Aperture Priority) یکی از رایجترین مدها برای
عکاسیپرتره میباشد، چون این مد کنترل بیشتری بر دیافراگم و متعاقبا عمق میدان (DOF) در اختیار عکاس میگذارد.
عمق میدان کمتر، به معنای این است که مقدار کمتری از عکس شارپ میشود و به این صورت شما قادر خواهید بود پس زمینه را محو کرده و سوژه یا سوژههایتان را در عکس متمایز نمایید.
دوربین میتواند سرعت شاتر را در مد تقدم دیافراگم کنترل نماید به همین علت ممکن است آن را فراموش کنید. بنابراین اگر نور محیط کاهش یابد و یا اینکه دوربین را بر دیافراگم بستهتری تنظیم نمایید ممکن است سرعت شاتر برای ثبت عکسی شارپ کافی نباشد (دوربین سرعت شاتر پایینی را انتخاب کند).
کلید تنظیم سرعت شاتر هنگامی که دوربین به دست (بدون سه پایه)
عکاسیمی کنید به این صورت است که باید سرعت شاتری را انتخاب کنید که آهسته تر از معکوس فاصله کانونیتان نباشد. برای نمونه برای لنزی ۸۰میلیمتری باید از سرعت شاتری معادل با ۸۰/۱ثانیه یا سریعتر استفاده نمایید. ما توصیه میکنیم از سرعتی دو برابر حداقل سرعت شاتر مجاز استفاده نمایید. پس برای لنز ۸۰میلیمتری بهتر است از سرعت شاتری برابر با ۱۶۰/۱ثانیه استفاده نمایید.
یک راه برای جلوگیری از کاهش سرعت شاتر،
عکاسیدر مد تقدم سرعت شاتر(Shutter Priority) میباشد. اینکار شما را قادر میسازد تا سرعت شاتر را تنظیم کنید و دوربین نیز دیافراگم را برای شما تنظیم میکند. در اینجا ممکن است DOF بیش از اندازه افزایش یابد و پس زمینه ای حواس پرت کن داشته باشید (پس زمینه به اندازه کافی تار یا مات نشود).
راه دیگر استفاده از قابلیت ایزو خودکار (Auto ISO) دوربین است که سرعت شاتر مناسب برای
عکاسیبدون سه پایه را برایتان فراهم میآورد.
در واقع استفاده از ایزو خودکار همراه با مد دستی (Manual mode) بیشترین انعطاف را در اختیارتان قرار میدهد. با این تنظیم میتوانید دیافراگم یا سرعت شاتری که میخواهید را انتخاب نمایید و در عین حال دوربین به طور خودکار ایزو را تنظیم می کند تا نوردهی ثابتی برای تنظیمات مورد نظرتان داشته باشید.
3.
عکاسیبا مد تک عکس – Single shot drive mode
با اینکه مد
عکاسیمتوالی (پیوسته یا continuos) در
عکاسیورزشی و حیات وحش مناسب تر است، ولی اگر میخواهید تغییرات ظریف حالات چهره افراد را ثبت کنید این مد میتواند در عکاسی پرتره نیز به همان اندازه مفید باشد.
در مد
عکاسیتک عکس (single shot) شما باید دائما انگشتتان را از روی دکمه شاتر بردارید تا بتوانید عکس بعدی را ثبت نمایید.
اگر دوربینتان را شخصی سازی نکردهاید که اتوفوکوس (فوکوس خودکار) با دکمه شاتر فعال نشود، هر بار که میخواهید عکس جدیدی بگیرید، دوربین مجددا سعی بر انجام فوکوس میکند.
زیبایی استفاده از مد
عکاسیمتوالی (continuous drive mode) این است که شما میتوانید تعدادی عکس را پشت سر هم و با فوکوس قفل شده بگیرید. اگر هر بار سه یا چهار عکس پی در پی ثبت نمایید بعدا میتوانید بهترین عکس را از هر حالت انتخاب کنید.
همچنین اینکار موجب میشود تا شانس شما برای ثبت عکسی شارپ افزایش یابد. البته از اینکه مثل رگبار دستتان را روی دکمه شاتر نگه دارید اجتناب کنید، چون اینکار باعث میشود عکسهای مشابه بسیاری داشته باشید که عملیات ویرایش را برایتان دشوارتر میسازد.
منبع:
مشاهده پست مشابه : 10 اشتباه عمده در عکاسی دیجیتال
برچسب ها: عکاسی، راهنمای عکاسی، آموزش عکاسی،
[ دوشنبه 27 فروردين 1397 ] [ 19:01 ] [ آتلیه کودک]