اگر تصور کنیم عکاسی محدود به فشردن شاتر و ثبت یک صحنه است ، احتمالا به طور کلی با دنیای عکاسی غریبه اید . عکاسی از آن هنر هایی است که در عین حال که ظاهر ساده ای دارد ، چنان پیچیده و حیرت انگیز است که برای درک این حجم از پیچیدگی ، باید به صورت حرفه ای غرق این هنر شوید . در ادامه این تفاسیر ، چقدر با ژانر های مختلف عکاسی آشنایی دارید ؟
اگر با مفهوم ژانر در هنر آشنا نیستید باید بدانید که ژانر هنری به معنی طبقه بندی آن هنر است. امروزه به برکت ایده های خلاقانه و ذهن قدرتمند ، گستردگی در هنر نیاز به طبقه بندی به ژانرهای مختلف را تشدید می کند . هنر دوربین عکاسی نیز از این قانون مستثنا نیست و مانند هنرهای دیگر با رشد متدهای جدیدش نیاز به طبقه بندی پیدا کرده است . خوشبختانه دوره حاضر دوره شکوفایی است به طوری که خلق یک اثر هنری با تلفیقی از چند ژانر اتفاق عجیبی نیست . با این تفاسیر ژانرهای عکاسی کار را برای هنرمندان آسان تر نموده اند چرا که هنرمند می تواند در ژانر متناسب با روحسه و خلق و خویش به فعالیت بپردازد .
عکاسی بارداری در آتلیه بارداری
ژانر عکاسی
در این میان یک نکته خیلی مهم وجود دارد ؛ نباید مفهوم ژانر را با سبک اشتباه بگیرید . برای درک گستردگی این دو مفهوم ، جالب است بدانید شما بعنوان یک هنرمند میتوانید سبک منحصر به فرد خود را بدون محدودیت در ژانرهای مختلف پیاده سازی کنید. سبک ها مفهوم شخصی تری نسبت به ژانر ها دارند و در واقع دستتان برای انتخاب سبک بازتر است . سبک های معروف معمولا شامل عکاسی سیاه و سفید، آبستره، نوردهی طولانی مدت، عکاسی با قابلیت HDR و vintage می باشد .
آشنایی ژانرهای مختلف در عکاسی:
محبوب ترین ژانر های عکاسی که از قضا پرطرفدارترین ها نیز می باشند ، به شرح زیر است :
ژانر تبلیغاتی:
هدف اصلی در عکاسی با ژانر تبلیغاتی ، نمایش و فروش یک محصول است به طوری که در معرفی آن از بزرگنمایی و اغراق استفاده شده باشد . موارد استفاده عکس های تبلبیغاتی در بخش های مختلف همچون بروشورها ی تبلیغاتی ، مجلات تبلیغاتی، فضاهای تبلیغات در سطح شهری و مکان هایی از این قبیل می باشد .
ژانر عکاسی تبلیغاتی
ژانر پرتره:
به طور کلی عکاسی از چهره اشخاص در ژانر عکاسی پرتره جا داده میشود. این ژانر مورد علاقه ی عکاسان آماتور و حرفه ای است و جزو پر طرفدار ترین ژانر های عکاسی است .
ژانر صنعتی:
قبل از هرچیز باید بدانید عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی دو ژانر مجزا می باشند به طوری که بر خلاف ژانر تبلغاتی ، در ژانر صنعتی خبری از اغراق و بزرگنمایی نیست و محصول و خدمات یک شرکت دقیقا همانطور که هست به نمایش گذاشته می شود .
ژانر خبری:
ژانر بعدی ، عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم می باشد که با هدف اطلاع رسانی ، شامل زیر مجموعه های زیر است :
عکاسی مستند
عکاسی ورزشی
عکاسی خیابانی
عکاسی پاپاراتزی
ژانر طبیعت:
این ژانر روح نواز ،اغلب در فضای باز و طبیعت انجام می شود و به ۴ دسته زیر تقسیم می شود :
عکاسی حیات وحش
عکاسی زیر آب
عکاسی دریا
عکاسی ابرها.
ژانر عکاسی از طبیعت
ژانر جنگ:
به تصویر کشیدن درگیری های مسلحانه و جنگ در ملل مختلف ، به عهده عکاسان جنگ قرار میگیرد . عکاسان دفاع مقدس ما ، در این زمره فعالان در این ژانر قرار دارند .
ژانر معماری:
برای فعالیت در این گروه ، سر و کارتان با با معماری ساختمان ها و بناهای قدیم یا جدید است . تصاویر شما بعنوان بانک اطلاعاتی علم معماری به حساب می آید .
آشنایی با ژانر عکاسی
ژانر نجوم:
در این ژانر سر و کارتان با بی کران آسمان است . این ژانر هیجان انگیز که از قضا به تجهیزات تخصصی و نسبتا گرانی احتیاج دارد ، مخاطبان خاص خود را دارد .
ژانر مد یا فشن:
این ژانر در ارتباط مستقیم با مد روز و طراحی لباس می باشد که اغلب در مجلات مد و ژورنال های فروشگاهی ، نمونه هایی از آن را میبینید.
برچسب ها:عکاسی، راهنمای عکاسی، آموزش عکاسی،
[ شنبه 8 دی 1397 ] [ 22:29 ] [ آتلیه کودک ]